Asiakasnäkymä
Työpolku-valmennus (Vantaa)
Palvelun toteutustapa
Elämäntilanne ja palvelukategoria:
Palvelun kieli:
Maksullisuus:
Palvelun saavutettavuus
Kenelle palvelu on tarkoitettu?
Palvelu on tarkoitettu sinulle, jos olet Vantaan työllisyyden ja kotoutumisen palveluiden työnhakija-asiakas. Sinulla on jo ajatuksia, minkä tyyppistä työtä voisit hakea, mutta tarvitset paljon tietoa ja apua työn hakemiseen. Haluat opiskella ryhmässä muiden kanssa.
Palvelu on intensiivistä ja kokopäiväistä - on tärkeää, että sinulla on motivaatiota ja aikaa keskittyä siihen. Sinun tulee osata suomea tai englantia niin hyvin, että pystyt keskustelemaan ryhmässä valmentajan ja muiden osallistujien kanssa. Valmennukseen osallistumiseen tarvitset myös riittävät IT-taidot.
Osallistujan kotikunta:
Ikä:
Miten pääsen osallistumaan palveluun?
Jos olet kiinnostunut osallistumaan valmennukseen, jätä yhteydenottopyyntö Työmarkkinatorin Asiointi-palvelussa tai kerro vastuuasiantuntijalle muuta kautta, että haluaisit osallistua Työpolku-valmennukseen. Et voi itse ilmoittautua Polku-valmennukseen, vaan tilauksen tekee Vantaan työllisyysalueen asiantuntija.
Palveluun osallistuminen edellyttää riittävää kielitaitoa, jotta voit keskustella ryhmässä valmentajan ja muiden osallistujien (vähintään noin B1.2 taso). Sinulla tulee olla myös riittävät digitaidot.
Sinun tulee pystyä osallistumaan ryhmäpalveluun kokoaikaisesti - maanantaista perjantaihin noin kello 9-15.
Työpolku-valmennuksesta saat paljon konkreettista tietoa työnhaun prosesseista ja kanavista. Valmennuksessa työnhakutaitosi kehittyvät, ja saat tukea työpaikkojen hakemiseen. Jos työpaikkaa tai muuta ratkaisua ei löydy heti valmennuksen aikana, saat palvelusta silti realistisen ja konkreettisen etenemissuunnitelman ja osaat valmennuksen jälkeen hakea töitä itsenäisemmin.
Miten palvelu järjestetään?
Työpolku-valmennuksessa yhdistyvät intensiivinen ryhmämuotoinen työnhakuvalmennus (kesto 5 päivää) ja yksilöllinen jatkopolku (noin 2 kuukautta).
Ryhmämuotoinen työnhakuvalmennus järjestetään pääsääntöisesti hybridimallina: ensimmäinen ja viimeinen päivä ovat aina lähitoteutuksena, etäpäiviä voi olla enintään kolme (3) viikossa. Palvelun kesto on ryhmävalmennus + ryhmävalmennuksen päättymiskuukausi ja sitä seuraavat kaksi kalenterikuukautta.
Tavoitteena on työttömyyden päättyminen, työllistyminen tai koulutuksen/työkokeilun aloittaminen mahdollisimman nopeasti tai saada valmiudet hakeutua edellä mainittuihin ratkaisuihin. Lisäksi sinulla on valmennuksen jälkeen realistinen ja konkreettinen etenemissuunnitelma.
Työpolku-valmennuspalvelun kokonaiskesto on 2-3 kk ja siihen sisältyy:
Ryhmämuotoinen työnhakuvalmennus (kesto 5 päivää)
Ryhmäpalvelu järjestetään arkipäivisin noin kello 9-15.
Ryhmässä on 7-12 osallistujaa ja ryhmä pysyy samana koko ryhmävalmennuksen ajan.
Ryhmäpalvelun aikana käsitellään mm. seuraavia asioita:
- Työnhakuasiakirjojen laatiminen ja päivittäminen
- Piilotyöpaikkojen hakeminen ja työnantajakontaktien luominen
- Työhaastatteluun valmistautuminen
- Työnhaun eri kanaviin tutustuminen
- Työn ja/tai työkokeilupaikan hakeminen
- Sosiaalisen median hyödyntäminen työnhaussa
- Itsensä työllistäminen ja yrittäjyys
- Oman osaamisen tunnistaminen ja markkinoiminen
- Työelämätaidot ja -odotukset suhteessa työmarkkinatilanteeseen
- Työttömyys ja itsetunto sekä vertaistuen hyödyntäminen
- Kohderyhmän ja/tai valmennettavien tarpeiden mukaan toimiala- ja ammattialatiedon lisääminen työllistymisen helpottamiseksi.
Ryhmäpalvelun jälkeen valmennus jatkuu yksilöllisellä jatkopolulla (kesto noin 2 kuukautta)
- Palveluntuottaja sopii kanssasi jatkopolun sisällöstä ryhmämuotoisen työnhakuvalmennuksen päättyessä. Jatkopolun aikana sinulle tarjotaan 2-12 tuntia yksilöohjausta. Lisäksi palveluntuottaja voi halutessaan tarjota sinulle myös ryhmämuotoista valmennusta.
- Jatkopolun kesto: ryhmävalmennuksen päättymiskuukausi ja sitä seuraavat kaksi (2) kalenterikuukautta.
- Voit palvelun aikana suorittaa 1-2 pätevyyskorttikoulutusta, mikäli tarvitset ne työllistymiseen ja korttien suorittaminen ei ole mahdollista muuta kautta (esimerkiksi Variasta töihin -pilotin kautta).
- Mahdollisesti suoritettavat lupakortit ja osaamispassit ovat: työturvallisuuskortti, tulityökortti, anniskelupassi, hygieniapassi, ikärajapassi.