Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hyppää pääsisältöön
    Asiakasnäkymä
    Kunnat
    Päivitetty 31.12.2024

    TyöDesign-valmennus (osatyökykyisille) Huom. Ilmoittautuminen päättynyt (vanha, vuoden 2024 ohje)

    TyöDesign on osatyökykyisille suunnattu yksilöllinen työhönvalmennus. Valmennuksessa voi suorittaa osaamispasseja tai saada ammatinvalinnanohjausta. Valmennukseen voivat osallistua Uudenmaan kuntakokeilujen ja TE-toimiston työikäiset asiakkaat.
    Palvelun toteutustapa
    Hybridipalvelu (yhdistelmä etä- ja lähitoteutusta),
    Yksilöohjaus,
    Ryhmäohjaus
    Kohderyhmä
    Pitkittynyt työttömyys,
    Työ- ja toimintakyvyn haasteita,
    Työhön paluun tuki
    Palvelun kieli
    suomi
    ,
    ruotsi
    ,
    englanti
    ,
    viittomakieli suomi
    Maksullisuus
    Ei maksua

    Kohderyhmä

    Osatyökykyisten valmennus on tarkoitettu sinulle, jos tarvitset henkilökohtaista valmennusta ja intensiivistä tukea työllistyäksesi. 

    Voit osallistua palveluun, jos sinulla on lääkärinlausunto osatyökykyisyydestä (B-lausunto tai muu ICD-koodin lääkärinlausunto, tai jos itse koet, että terveytesi vaikuttaa huomattavasti työkykyysi (diagnoosia ei vielä ole tai sitä ei ole saatavilla). 

    Sinulla tulee olla kuitenkin vähintään työkokeiluun riittävä työkyky. 

    Voit olla työtön, työttömyysuhan alainen, työsuhteessa oleva tai työmarkkinoiden ulkopuolella oleva. Voit tarvita tukea työn löytämiseksi, työpaikan säilyttämiseksi tai muiden ratkaisujen etsimiseksi. Koska palvelu on tarkoitettu työnhakijoille, valmennuksen alkaessa työnhakusi tulee olla voimassa. 

    Osallistujan kotikunta
    Kotikunnalla ei merkitystä
    Ikäryhmät
    Kaikille työikäisille

    Osallistuminen

    Palveluun on jatkuva ilmoittautuminen. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan valmennukseen, täytä hakeutumislomake ja vastuuasiantuntijasi on sinuun yhteydessä valmennukseen osallistumisesta.

    Osallistumisen edellytykset:

    Valmennukseen osallistumiseen tarvitset toimivan tietokoneen ja Internet-yhteyden. Jos sinulla ei ole omaa tietokonetta, on tarvittaessa mahdollista saada tietokone lainaan palveluntuottajalta. 

    Valmennukseen voi osallistua suomen, ruotsin tai englannin kielellä. Sinulla tulee olla riittävä kielitaito, joka tarkoittaa, että pystyt keskustelemaan valmentajan kanssa ilman tulkkia tai avustajaa. Valmennusta voidaan järjestää myös viittomakielellä. 

    Sinulla tulee olla vähintään työkokeiluun riittävä työkyky. 

    Osallistumisen hyödyt:

    Valmennus auttaa sinua tunnistamaan olemassa olevat vahvuutesi sekä löytämään juuri sinulle sopivia työllisyyttä edistäviä vaihtoehtoja. Osatyökykyisyyteen perehtyneet valmentajat tarjoavat myös tietoa työllisyysmahdollisuuksista Uudellamaalla muun muassa palveluntuottajan työnantajayhteyksien kautta. 

    Toteutustapa

    Toteutustapa

    TyöDesign-valmennus on ensisijaisesti kasvokkain tapahtuvaa valmennusta. Vähintään puolet kuukausittaisesta valmennuksesta toteutetaan kasvokkain joko palveluntuottajan tiloissa tai muissa valmennuksen järjestämiseen soveltuvissa tiloissa. Halutessasi valmennusta voidaan järjestää myös puhelimitse tai etäyhteyksin. 

    Valmennus kestää enintään 12 kuukautta. Kuukausittain saat palvelua vähintään 2 tuntia, mutta tarvittaessa myös enemmän. 

    Valmennuksessa saat osatyökykyisyyteen perehtyneeltä valmentajalta tukea työnhakuasiakirjojen ja -taitojen parantamiseksi. Valmentajan kanssa voit tunnistaa ja paremmin tuoda esille omat osaamisesi ja vahvuutesi työmarkkinoilla. Palvelun tavoitteet ja sisältö räätälöidään sinun työkykysi mukaisesti. Valmentaja voi tarvittaessa tulla mukaan myös työpaikalle ja häneltä on mahdollista saada tukea työn mukauttamiseen liittyvissä kysymyksissä. 

    Valmennuksen ensisijaisena tavoitteena on auttaa sinua työpaikan saamisessa avoimilta työmarkkinoilta (tarvittaessa työtehtäviä mukauttaen) tai auttaa sinua jo saadun työsuhteen vakiinnuttamisessa. Valmennuksessa saat tietoa myös erilaisista työllistymisen tukimuodoista, kuten esimerkiksi palkkatuesta. Toissijaisena tavoitteena on löytää ja vakiinnuttaa jokin muu työllistymistä edistävä ratkaisu esimerkiksi kouluttautumisen tai työkokeilun kautta.  

    Halutessasi voit saada osana palvelua myös ammatinvalinnanohjausta tai suorittaa osaamispasseja sekä korttikoulutuksia. Palvelun puitteissa voi suorittaa seuraavia osaamispasseja tai korttikoulutuksia: hygieniapassi, anniskelupassi, tulityökortti tai työturvallisuuskortti. 

    Palveluntuottajat järjestävät myös ryhmämuotoisia valmennuksia, joihin osallistuminen on vapaaehtoista. Ryhmävalmennuksissa on mahdollista saada vertaistukea työelämään liittyvissä asioissa. 

    Valmennuksessa on kaksi palveluntuottajaa, Arffman ja Eezy. Palveluntuottajilla on lähivalmennukseen soveltuvat tilat seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki, Espoo, Vantaa, Hyvinkää, Järvenpää, Lohja, Porvoo ja Raasepori. Palveluntuottajilla ei ole velvollisuutta tavata asiakkaita muualla kuin näissä tiloissa, mutta mahdollisuuksien mukaan valmentajat voivat sopia tapaamisia myös esim. kirjastoihin ym. sopiviin paikkoihin.