Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hyppää pääsisältöön

Tiedote asiakkaalle

Hyvä asiakas, on tärkeää että keskustelet aina etukäteen vastuuasiantuntijasi kanssa erilaisista työllistymistäsi edistävistä kursseista, valmennuksista tai koulutuksista. Näin varmistat, että toimenpiteet soveltuvat sinulle, eikä niillä ole vaikutusta esimerkiksi työttömyysturvasi maksamiseen.

Sivuston osoite on muuttunut

Uusi.palvelumanuaali.fi on nyt tyollisyys.palvelumanuaali.fi! Palvelumanuaali-verkkopalvelun osoite on muuttunut tiistaina 12.11. ja uusi osoite on http://tyollisyys.palvelumanuaali.fi. Myös sivukohtainen uudelleen ohjaus vanhoista osoitteista toimii eli aiemmin jaetut linkit vievät samojen palvelujen ja muiden sivujen äärelle. 

    Asiakasnäkymä
    Vantaan kaupunki
    Päivitetty 14.10.2024

    Kuntouttava työtoiminta (Vantaa)

    Kuntouttava työtoiminta on sosiaalihuoltolain mukainen sosiaalipalvelu, jonka tavoitteena on vahvistaa pitkään työttömänä olleen henkilön elämän- ja arjenhallintaa sekä työ- ja toimintakykyä ja ehkäistä syrjäytymistä.
    Palvelun toteutustapa
    Läsnäoloa vaativa palvelu
    Kohderyhmä
    Työ- ja toimintakyvyn haasteita,
    Pitkittynyt työttömyys,
    Sosiaalisen tuen/talousneuvonnan tarve,
    Sosiaalipalvelut
    Palvelun kieli
    suomi
    Maksullisuus
    Ei maksua

    Kohderyhmä

    Asiakkaalle, jolla on tarve arjen hallinnan ja sosiaalisten taitojen kehittämiseen ja joka on motivoitunut viemään omaa tilannettaan eteenpäin. Asiakkaalle, joka pystyy osallistumaan työtoimintaan säännöllisesti (2-4 päivää viikossa), päivän pituus 4 tuntia.  On tärkeää, että asiakas on motivoitunut tulemaan palveluun. 

    Osallistujan kotikunta
    Kerava,
    Vantaa
    Ikäryhmät
    Kaikille työikäisille

    Osallistuminen

    Kuntouttavaan työtoimintaan pääsee Vantaan ja Keravan kuntakokeilun/työllisyyspalveluiden ohjaamana. Jätä yhteydenottopyyntö omavalmentajallesi Oma asiointi-palvelun kautta niin sinuun ollaan yhteydessä mahdollisimman pian tai kerro kiinnostuksestasi sovitulla tapaamisella. 

    Osallistumisen edellytykset:

    Asiakas on ollut muissa palveluissa jo tai muut palvelut eivät tule kyseeseen (viimesijaisuus). Asiakkaan työttömyysehto täyttyy ja asiakas on motivotunut/motivoitavissa. Monialaisessa työllistämisensuunnitelmassa tai aktivointisuunnitelmassa on sovittu kuntouttavasta työtoiminnasta.

    Asiakas allekirjoittaa suostumuslomakkeen, jossa hän antaa suostumuksen tietojensa siirtoon kuntouttavaan työtoiminnan henkilöstölle, omavalmentajan tapaamisella.

    Toteutustapa

    Toteutustapa

    Kuntouttava työtoiminta on sosiaalihuoltolain mukainen sosiaalipalvelu, jonka tavoitteena on vahvistaa pitkään työttömänä olleen henkilön elämän- ja arjenhallintaa sekä työ- ja toimintakykyä ja ehkäistä syrjäytymistä. Viimesijaisin palvelu ja tulee sovittaa yhteen henkilön tarvitsevien muiden sosiaali-, terveys- ja kuntoutuspalveluiden, julkisten työvoimapalveluiden sekä muiden palveluiden ja tukitoimien kanssa.

     

    Kuntouttavassa työtoiminnassa työskennellään 4-8 tuntia päivässä 2-4 päivänä viikossa. Kesto on max. 4 x 3 kk (178 päivää 12 kk aikana), paitsi integroiduissa paikoissa max 24 kk (178 päivää 12 kk aikana).

    Kuntouttavaa työtoimintaa toteutetaan myös ryhmätoimintaa. Ryhmä kokoontuu kolmen kuukauden ajan 2-4 kertaa viikossa, 4 tuntia päivässä.

     

    Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen valmennustaloilla, näistä Koutsi, Reeli ja Luxi sijaitsevan Vantaalla.

    Koutsissa kuntouttavaa työtoimintaa on seuraavilla pajoilla: keittiö, puhtauspalvelut, puutyö ja kalustekunnostus sekä tekstiili- ja kädentaidot.

    Reelissä olevia pajoja ovat keittiö, logistiikka ja kalustekierrätys, pesula, puhtauspalvelut, remontti ja uusioverstas.

    Luxin pajoja ovat keittiö, puhtauspalvelut, kädentaidot, tietotekniikkapaja Opastin, Valokeila-valmennus ja Pilotti nuorten paja.

     

    Integroidut kuntouttavan työtoiminnan paikat voivat olla kaupungin eri toimialoilla (esim. päiväkodissa, koulussa, vanhustenpalvelussa), valtion virastoissa, järjestöissä, säätiöissä tai yhdistyksissä.

     

    Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään myös ostopalveluna; yksilö- ja ryhmämuotoisena. 

     

    Mahdolliset jatkopolut: Työllistymisen jatkopolut: työllistyminen avoimille markkinoille tai palkkatuetusti, työharjoittelu; Koulutuksen jatkopolut: tutkinto-opiskelu, valmentavat opinnot, osatutkinto-opiskelut; Kuntoutuspalvelut: terveysohjaus, työ- ja terveydentilan selvitys, ammatillinen kuntoutus, sosiaalinen kuntoutus.