Asiakasnäkymä
Nuorten työpajat
Service implementation:
Life situation and service category:
Service language:
Charges:
Asiakkaalle maksuton palvelu. Mikäli haluaa lunastaa harjoitustöitä itselleen, maksuna ainoastaan materiaalimaksu.
Service accessibility
Who is the service for?
Palvelu on tarkoitettu kaikille työttömille 18-29 -vuotiaille helsinkiläisille, jotka eivät opiskele päätoimisesti. Palvelu soveltuu erityisesti sinulle, joilla on epäselvät urasuunnitelmat tai halu kokeilla jonkin alan työtehtäviä. Palvelu sopii myös sinulle, joka haluat rytmiä arkeesi. Nuorten työpajojen työkokeilujakso sopii erityisesti sinulle, jolla on jo ajatus seuraavasta askeleesta koulutukseen tai suoraan työelämään siirtymisestä. Työkokeilujakso sopii myös sinulle, joilla on ammatillista osaamista, mutta et ole löytänyt tutkintoasi vastaavaa työtä tai arjen haasteet ovat olleet työllistymisen esteenä.
Participant’s municipality of residence:
Age:
How can I participate in the service?
Päästäksesi työkokeiluun Nuorten työpajoille, sinun tulee ilmoittautua ensin Helsingin työllisyyspalveluissa työttömäksi työnhakijaksi. Tämän jälkeen sinun tulee täyttää Nuorten työpajojen sähköinen hakemuslomake. Useimpiin työpajoihin on jatkuva haku. Pajojen työvalmentaja ottaa hakemuksen jälkeen yhteyttä n. kahden viikon kuluessa ja pyytää sinut haastatteluun.
Palveluun osallistuessasi tulee sinun olla alle 30 -vuotias helsinkiläinen työtön työnhakija. Palveluun osallistuminen edellyttää, että pystyt työskentelemään 6h päivässä, 5 päivänä viikossa. Työpajalla kielitaitosi tulee olla sellainen, että kykenet ymmärtämään ja noudattamaan työkokeilupaikan työturvallisuusmääräyksiä. Palveluun osallistuminen edellyttää, että sitoudut tavoitteelliseen työpajatoimintaan.
Nuorten työpajoilla osaamisesi kehittyy niin yleisissä työelämävalmiuksissa, kuin ammattialan työtehtävissä. Työpajoilla saat ohjausta työnhakutaidoissa ja urasuunnitelmien toteuttamisessa. Työllistymismahdollisuutesi paranevat, kun saat tukea ja ohjausta työnhakutaidoissa.
Työkokeilun aikana voit tutustua ammattialan opiskeluvaihtoehtoihin, sekä saat myös ohjausta opiskelemaan hakeutumisessa. Osassa työpajoista voit suorittaa tutkinnon osan. Työpajoilla saat ohjausta mm. arjen taitoihin ja oman elämän hallintaan. Toiminnassa saat myös ohjausta avoimille työmarkkinoille ja palkkatukityöhön työllistymiseen. Työllistymistä edistävästä palvelusta, kuten työkokeilusta, saat työttömyysetuutta tilanteesi mukaan ja saat myös kulukorvausta (9 €/pvä) palveluun osallistumisen ajalta.
Palveluun osallistuminen edellyttää Wilma henkilörekisteriin kirjautumista hakemuslomakkeen täyttämiseksi.
How is the service organised?
- Nuorten työpajoilla on työkokeilupaikkoja helsinkiläisille nuorille. Työkokeilussa sinulla on mahdollisuus tutustua kahvila-, metalli- ja media-alaan sekä kädentaitoihin, kirjoittamiseen ja ohjelmointiin. Työkokeilujakso voi olla enintään 6 kk ja tämän jälkeen tavoitteena on työllistyminen tai sopivan opiskelupaikan löytyminen.
- Työkokeilujakson aikana tutustut työpajan tehtäviin, työturvallisuuteen, työvälineisiin ja -menetelmiin sekä hankit ammatillista osaamista. Osassa työpajoista sinulla on mahdollisuus tutkinnon osan suorittamiseen. Työkokeilujakson aikana voit suorittaa työllistymistä edistäviä korttikoulutuksia. Työkokeilujaksolta saat työkokeilutodistuksen.
- Työpajatoimintaan voit hakea Stadin AO -nettisivuilla olevalta hakulomakkeella, jonka löydät täältä.
- Työpajatoiminta perustuu lähiohjaukseen arkisin klo 9-15 välillä. Kahvila Villa Ullaksen työvuorot sijoittuvat viikon jokaiselle päivälle (myös viikonlopuille), viidelle päivälle viikossa, klo 8-17 välille. Työpajajakso voi kestää enintään 6 kk. Työpajatoimintaa on eri puolilla Helsinkiä 11 eri toimipisteessä.
- Jokainen työkokeiluun tuleva saa henkilökohtaisen ohjaajan, joka opastaa työtehtäviin. Lisäksi sinulla on käytössä työvalmentajan uraohjauspalvelut, sekä osassa toimipisteistä yksilövalmentajan palvelut oman elämänhallinnan tukemiseksi.
Where and when?
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,