Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hyppää pääsisältöön

Huoltokatko - Älä tee muutoksia

Palvelumanuaalissa tehdään päivityksiä maanantaina 14.7. n. klo 7-9 välillä, jolloin palvelu ei ole ajoittain käytössä. Palvelumanuaalin sisällöntuottaja: Tallennathan keskeneräiset muutokset ennen päivitystaukoa. Tallentamattomat muutokset kadotetaan.  

    Asiakasnäkymä
    Taitotalo
    Päivitetty 11.07.2025

    Hygieniapassikoulutus ja -testi (Taitotalo)

    Hygieniapassikoulutus ja -testi on tarkoitettu elintarvikkeiden parissa työskenteleville, jotka käsittelevät helposti pilaantuvia, pakkaamattomia elintarvikkeita. Koulutuksen jälkeen suoritetaan Ruokaviraston hygieniapassitesti.
    Palvelun toteutustapa
    Lähitoteutus
    Elämäntilanne ja palvelukategoria:
    Avoimille työmarkkinoille suuntaava,
    Passi- ja korttikoulutukset
    Palvelun kieli:
    suomi
    Maksullisuus:
    Palvelun hinta 100.00€

    Hinta sisältää 21% alvin. Voit osallistua toteutuspäivinä myös pelkkään testiin, jonka hinta on 45 €.

    Yksityishenkilön tulee esittää kuitti (sähköinen käy) osallistumismaksusta saapuessaan tilaisuuteen. Lasku tulee noin kaksi viikkoa ennen tilaisuuden alkua sähköpostiin.

    Kenelle palvelu on tarkoitettu?

    Hygieniapassikoulutus ja -testi on tarkoitettu elintarvikkeiden parissa työskenteleville, jotka käsittelevät helposti pilaantuvia, pakkaamattomia elintarvikkeita. 

    Osallistujan kotikunta:
    Kotikunnalla ei merkitystä
    Ikä:
    Kaikille työikäisille

    Miten pääsen osallistumaan palveluun?

    Palveluun osallistumisen edellytykset:

    Testin voi suorittaa myös ruotsin tai englannin kielellä.

    Palveluun osallistumisen hyödyt:

    Hygieniapassikoulutus ja -testin suorittaminen edellytetään elintarvikkeiden parissa työskenteleville, jotka käsittelevät helposti pilaantuvia, pakkaamattomia elintarvikkeita. 

    Miten palvelu järjestetään?

    Koulutus toteutetaan suomeksi yhden päivän mittaisena lähiopetuksena, jonka yhteydessä suoritetaan suomenkielinen hygieniapassitesti. Testin voi suorittaa myös ruotsin tai englannin kielellä. Ilmoita siitä etukäteen asiakaspalveluun. Koulutus ja testi perustuvat materiaaliin, joka löytyy Ruokaviraston kotisivuilta.

    Aikataulut:

    • Koulutus+testi klo 9.00–15.30
    • Pelkkä testi klo 14.15–15.30. Saavuthan paikalle vähintään 10 minuuttia ennen alkua (muista henkilöllisyystodistus). 

    Elintarvikehygieenisestä osaamisesta säädetään Euroopan Unionin yleisessä elintarvikehygienia-asetuksessa (852/2004/EU, liite I, osan A kohdan 4 alakohta e ja kohdan 5 alakohta d sekä liitteen II luvun 12 kohta 1), kansallisessa elintarvikelaissa (23/2006 muutoksineen) sekä Ruokaviraston määräyksessä hygieniaosaamisesta (1/2009).

    Koulutuksen ja testin aiheet

    • Perusteet mikrobiologiasta ja elintarvikkeiden saastumisesta
    • Ruokamyrkytykset
    • Hygieeniset työskentelytavat
    • Henkilökohtainen hygienia
    • Puhtaanapito
    • Omavalvonta
    • Lainsäädäntö, viranomaiset

    Missä ja milloin?

    Paikka
    Valimotie 8, 00380 Helsinki
    Saavutettavuus
    Helsingin Pitäjänmäelle on hyvät yhteydet julkisilla kulkuvälineillä, joita suosittelemme käyttämään. Jos tulet Pitäjänmäelle omalla autolla, varaa riittävästi aikaa. Alue on aamuisin ruuhkainen. Maksuttomia pysäköintipaikkoja (pääsy koodilla) on rajallisesti ja parkkiruutujen mitoitus on niukka. Taitotalo ei voi taata kaikille maksutonta pysäköintiä.
    Palvelun kielet toimipaikassa
    suomi
    Ajankohdan lisätiedot
    Koulutus toteutetaan suomeksi yhden päivän mittaisena lähiopetuksena, jonka yhteydessä suoritetaan suomenkielinen hygieniapassitesti. Testin voi suorittaa myös ruotsin tai englannin kielellä. Ilmoita siitä etukäteen asiakaspalveluun. Koulutus ja testi perustuvat materiaaliin, joka löytyy Ruokaviraston kotisivuilta.
    Voit osallistua toteutuspäivinä myös pelkkään testiin.

    Aikataulut:

    Koulutus+testi klo 9.00–15.30
    Pelkkä testi klo 14.15–15.30. Saavuthan paikalle vähintään 10 minuuttia ennen alkua (muista henkilöllisyystodistus).
    Weekday and time
    To be agreed upon