Asiakasnäkymä
Urapolku-valmennus (Helsinki)
Palvelun toteutustapa
Elämäntilanne ja palvelukategoria:
Palvelun kieli:
Maksullisuus:
Palvelun saavutettavuus
Kenelle palvelu on tarkoitettu?
Palvelu on tarkoitettu sinulle, jos olet Helsingin työllisyyspalveluiden työnhakija-asiakas ja tarvitset apua kokonaistilanteesi hahmottamiseen ja ratkaisujen löytämiseen. Sinulla tulee olla palveluun osallistumiseksi riittävä kielitaito ilman tulkkia sekä riittävät digitaidot. Sinun ei tarvitse olla työtön osallistuaksesi valmennukseen. Palvelu on velvoittavaa ja sinun tulee pystyä osallistumaan valmennuksen ryhmäosuuteen arkisin klo 9 - 15. Lievät terveydelliset tai muut työllistymiseen vaikuttavat haasteet eivät ole este palveluun osallistumiselle, kun työkykysi riittää osa-aikatyöhön tai työkokeiluun.
Osallistujan kotikunta:
Ikä:
Miten pääsen osallistumaan palveluun?
Palveluun on jatkuva ilmoittautuminen ryhmien aikataulun mukaisesti. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan valmennukseen, jätä yhteydenottopyyntö Työmarkkinatorin Asiointi-palvelussa tai ole asiantuntijaan yhteydessä.
Voit myös ilmoittaa kiinnostuksesi palveluun täyttämällä hakeutumislomakkeen: Hakeutuminen Urapolku-valmennukseen. Huom. Tämän lomakkeen täyttäminen ei vielä velvoita osallistumaan palveluun. Lomakkeen tiedot välitetään vastuuasiantuntijallesi, jonka kanssa sovitaan tarkemmin palveluun osallistumisesta.
Huomioithan, kun olet sopinut palvelusta asiantuntijasi kanssa, osallistuminen on sitovaa riippumatta siitä, onko palvelusta sovittu työllistymis- tai sitä korvaavassa suunnitelmassasi.
Palveluun osallistuminen edellyttää riittävää kielitaitoa, jotta voi osallistua keskusteluun niin valmentajan kuin vertaistenkin kanssa (esim. B1.2). Osallistujalla tulee olla myös riittävät digitaidot.
Urapolku-valmennus auttaa sinua löytämään vahvuutesi, uuden suunnan urallasi tai jopa uuden ammatin. Saat henkilökohtaista ohjausta valmentajalta ja sparrausta vertaisryhmältä. Palvelun avulla voit työllistyä, tai pääset aloittamaan koulutuksen/työkokeilun, tai saat valmiudet hakeutua edellä mainittuihin ratkaisuihin. Palvelun aikana työnhakutaitosi päivittyvät ja saat realistisen ja konkreettisen etenemissuunnitelman.
Miten palvelu järjestetään?
Urapolku on valmennuspalvelu Helsingin työllisyyspalveluiden työnhakija-asiakkaille, ja siinä yhdistyvät ryhmämuotoinen uravalmennus (15 pv) sekä yksilöllinen jatkopolku.
Ryhmämuotoinen uravalmennus järjestetään pääsääntöisesti hybridimallina: ensimmäinen ja viimeinen päivä ovat aina lähitoteutuksena, etäpäiviä voi olla enintään kolme (3) viikossa. Palvelun kesto on ryhmävalmennus + ryhmävalmennuksen päättymiskuukausi ja sitä seuraavat kaksi kalenterikuukautta. Ryhmävalmennusta järjestetään arkisin klo 9-15. Lähipäivät järjestetään palveluntuottajan tiloissa Ruoholahdessa osoitteessa Hiilikatu 3, 00180 Helsinki.
Tavoitteena on työttömyyden päättyminen, työllistyminen tai koulutuksen/työkokeilun aloittaminen mahdollisimman nopeasti tai saada valmiudet hakeutua edellä mainittuihin ratkaisuihin. Lisäksi sinulla on valmennuksen jälkeen realistinen ja konkreettinen etenemissuunnitelma.
Urapolku-valmennuspalveluun sisältyy ensin ryhmämuotoinen työnhakuvalmennus (vähintään 8 ja enintään 12 ilmoittautunutta), jonka kesto on 15 pv. Ryhmän jälkeen jatkuu yksilöllinen jatkopolku (2-3 kk) valmentajan kanssa, jossa valmennusta on vähintään 2 ja enintään 12 tuntia.
Huom. Palvelu on velvoittavaa, kun olet sopinut osallistumisestasi asiantuntijasi kanssa riippumatta siitä, onko palvelusta sovittu työllistymis- tai sitä korvaavassa suunnitelmassasi.
Ryhmässä käsitellään muun muassa seuraavia asioita:
- Työnhakuasiakirjojen laatiminen ja päivittäminen
- Piilotyöpaikkojen hakeminen ja työnantajakontaktien luominen
- Työhaastatteluun valmistautuminen
- Työnhaun eri kanaviin ja Helsingin sähköisiin työllisyyspalveluihin tutustuminen
- Työn ja/tai työkokeilupaikan hakeminen
- Sosiaalisen median hyödyntäminen työnhaussa
- Itsensä työllistäminen ja yrittäjyys
- Oman osaamisen tunnistaminen ja markkinoiminen
- Työelämätaidot ja -odotukset suhteessa työmarkkinatilanteeseen
- Työttömyys ja itsetunto sekä vertaistuen hyödyntäminen
- Kohderyhmän ja/tai valmennettavien tarpeiden mukaan toimiala- ja ammattialatiedon lisääminen työllistymisen helpottamiseksi.
- Oman osaamisen tunnistamisen menetelmät
- Ammatinvalinta- ja opiskelumahdollisuuksien sekä oppimisvalmiuksien selvittäminen
- Mahdollinen työhön tai koulutukseen tutustumisjakso yksilöllisesti, enintään 3 pv
- Ulkomailla suoritetun koulutuksen tunnustamisen selvittäminen ja mahdollinen hyödyntäminen työnhaussa
Ja n. 2-3 kuukauden yksilöllisellä jatkopolulla käsitellään muun muassa seuraavia asioita:
- Palveluntuottaja sopii kanssasi jatkopolun sisällöstä ryhmämuotoisen uravalmennuksen päättyessä. Jatkopolun aikana sinulle tarjotaan 2-12 tuntia yksilöohjausta. Lisäksi palveluntuottaja voi halutessaan tarjota sinulle myös ryhmämuotoista valmennusta.
- Jatkopolun kesto: ryhmävalmennuksen päättymiskuukausi ja sitä seuraavat kaksi (2) kalenterikuukautta. Voit palvelun aikana suorittaa 1-2 pätevyyskorttikoulutusta, mikäli netukevat työtilannettasi.
- Palvelun aikana sinulla on myös mahdollisuus suorittaa seuraavia lupakortteja ja osaamispasseja: työturvallisuuskortti, tulityökortti, anniskelupassi, hygieniapassi, ikärajapassi.