Asiakasnäkymä
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue
Uppdaterad 12.11.2024
Sosiaalinen kuntoutus
Sosiaalinen kuntoutus on suunnattu 18-65-vuotiaille länsi-uusimaalaisille työttömille ja työelämän ulkopuolelle oleville henkilöille. Palvelun tavoitteena on edistää osallisuutta, parantaa elämänhallintaa sekä sosiaalista toimintakykyä.
Organisationssätt
Yksilöohjaus,
Ryhmäohjaus
Målgrupp
Työ- ja toimintakyvyn haasteita,
Pitkittynyt työttömyys,
Sosiaalipalvelut
Tjänstens språk
suomi
Kostnader
Tjänsten är kostnadsfri
Kohderyhmä
Sosiaalinen kuntoutus on suunnattu sinulle 18–65-vuotiaalle länsi-uusimaalainen, joka haluat löytää keinoja voimavarojesi vahvistamiselle sekä elinympäristön laajentamiselle. Sosiaalisen kuntoutuksen tavoitteena on vahvistaa sosiaalista toimintakykyäsi ja edistää osallisuuttasi. Sosiaalinen kuntoutus suunnitellaan kanssasi tavoitteidesi pohjalta.
Sosiaalisessa kuntoutuksessa kanssasi työskentelee sosiaaliohjaaja, joka tukee sinua yksilöllisesti kohti tavoitteitasi. Kuntoutuspolulla voidaan hyödyntää myös ryhmätoimintaa. Sosiaalisen kuntoutuksen ryhmät ovat kuntoutusryhmiä, joiden tavoitteena on muun muassa vahvistaa arkitaitoja, sosiaalisia taitoja ja tukea osallisuuttasi.
Sosiaalinen kuntoutus on sosiaalihuoltolain mukainen sosiaalipalvelu, johon osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta.
Palvelu sopii erilaisiin elämäntilanteisiin, jos olet esimerkiksi työtön työnhakija, kuntoutustuella tai etsit uudenlaista suuntaa elämääsi. Olennaista on oma halusi muutostyöskentelyyn ja se, että pystyt sitoutumaan säännölliseen toimintaan kodin ulkopuolella.
Palvelu ei sovellu aloitettavaksi akuutissa kriisitilanteessa.
Deltagarens hemkommun
Espoo
Åldersgrupp
Osallistuminen
Villkor för att delta i tjänsten:
Palvelumme on suunnattu 18-65-vuotiaille länsi-uusimaalaisille, joilla on arvioitu sosiaalisen kuntoutuksen tarve palvelutarpeen arvioinnissa.
Sosiaalisen kuntoutuksen palveluun et voi ilmoittautua suoraan itse, vaan palvelun myöntäminen perustuu sosiaalihuollon ammattilaisen sinun kanssasi tekemään palvelutarpeen arviointiin, joka tehdään aikuisten sosiaalipalvelujen työllistymistä edistävissä palveluissa.
Sosiaalisen kuntoutuksen palvelu sopii monenlaisissa elämäntilanteissa oleville. Sosiaalisen kuntoutuksen palvelussa voit olla työtön työnhakija, kuntoutustuella, sairauslomalla, työkyvyttömyyseläkkeellä tms. Palveluun osallistuminen edellyttää kohtuullista suomen kielen taitoa, sillä toteutamme sosiaalisen kuntoutuksen palvelun suomen kielellä.
Palveluun osallistuminen edellyttää omaa halua kuntoutumiselle ja muutostyöskentelylle.
Fördelarna med deltagande:
- Saat sosiaaliohjaajalta tukea muutostyöhön kohti omaa kuntoutumisen tavoitettasi
- Voit vahvistaa osallisuuttasi, sosiaalista toimintakykyäsi, voimavarojasi ja laajentaa elinpiiriäsi
- Saat tietoa eri palveluista ja kuntoutumisen mahdollisuuksista
- Ryhmässä voit vahvistaa sosiaalisia taitojasi, verkostoasi ja saat tukea ja tsemppiä muilta
- Kartoitat sosiaaliohjaajan kanssa yhdessä sinulle sopivia jatkopolkuja
Käytössämme ei ole suostumuslomaketta, mutta palvelumme on vapaaehtoinen ja asiakkaan oma halu ja mahdollisuus osallistua kuntoutukseen tulee aina selvittää. Palvelun myöntäminen edellyttää aina sosiaalihuollon ammattilaisen asiakkaan kanssa yhdessä tekemää palvelutarpeen arviointia, jossa sovitaan tarkemmin sosiaalisen kuntoutuksen tavoitteista ja tuesta.
Ytterligare information
Sosiaalisen kuntoutuksen palvelu toteutetaan pääosin läsnäolotapaamisina, ja toteutuksessa voidaan hyödyntää tarpeen mukaan etäyhteyksiä. Suunnittelemme sosiaalisen kuntoutuksen palvelun tavoitteesi pohjalta ja kokonaiskuntoutusaika määrittyy tilanteesi mukaan ollen maksimissaan 18 kk.
Sosiaalisen kuntoutuksen palvelun Espoon toimipiste on Perkkaalla Komentajankatu 5 C:ssä, jossa ovat myös asiakastapaamistilamme. Sosiaalisen kuntoutuksen sosiaaliohjaajavat tekevät jalkautuvaa asiakastyötä eri puolilla Espoota.
Sosiaalisen kuntoutuksen palvelun Espoon toimipiste on Perkkaalla Komentajankatu 5 C:ssä, jossa ovat myös asiakastapaamistilamme. Sosiaalisen kuntoutuksen sosiaaliohjaajavat tekevät jalkautuvaa asiakastyötä eri puolilla Espoota.