Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
    Asiakasnäkymä
    Raaseporin kaupunki
    Uppdaterad 14.03.2025

    Työpolku-valmennus (Raasepori)

    Valmennus koostuu kahdesta osasta. Palvelu alkaa ryhmämuotoisella työnhakuvalmennuksella (kesto 5 päivää) ja jatkuu yksilöllisellä jatkopolulla. Jatkopolun kesto on ryhmävalmennuksen päättymiskuukausi + sitä seuraavat kaksi kalenterikuukautta.
    Organisationssätt
    Hybridipalvelu (yhdistelmä etä- ja lähitoteutusta)
    Målgrupp
    Avoimille työmarkkinoille suuntaava,
    Pitkittynyt työttömyys,
    Työnhakutaidot
    Tjänstens språk
    finska
    (b1.2 flytande grundläggande språkkunskaper)
    ,
    svenska
    (b1.2 flytande grundläggande språkkunskaper)
    ,
    engelska
    (b1.2 flytande grundläggande språkkunskaper)
    Kostnader
    Tjänsten är kostnadsfri

    Tjänstens tillgänglighet

    Mahdollisuus lainata palvelussa tarvittavia työvälineitä

    Kohderyhmä

    Palvelu on tarkoitettu sinulle, jos olet Raaseporin työllisyyspalveluiden työnhakija-asiakas. Sinun ei tarvitse olla työtön osallistuaksesi valmennukseen. Sinulla voi olla terveydellisiä vaikeuksia tai muita työllistymiseen vaikuttavia hidasteita. Sinulla tulee olla palveluun osallistumiseksi riittävä kielitaito ilman tulkkia sekä riittävät digitaidot. Asiantuntijasi harkinnan mukaan voit osallistua palveluun myös muissa tilanteissa (esim, jos olet lomautettu, osa-aikatyössä, opiskelija tai yrittäjä), mikäli voit sitoutua intensiiviseen ryhmävalmennukseen. 

    Deltagarens hemkommun
    Raasepori,
    Hanko,
    Inkoo
    Åldersgrupp
    För alla människor i arbetsför ålder

    Osallistuminen

    Jos olet kiinnostunut osallistumaan valmennukseen, jätä yhteydenottopyyntö Työmarkkinatorin Asiointi-palvelussa tai kerro vastuuasiantuntijalle muuta kautta, että haluaisit osallistua Työpolku-valmennukseen. Et voi itse ilmoittautua Polku-valmennukseen, vaan tilauksen tekee Raaseporin työllisyysalueen asiantuntija.

    Villkor för att delta i tjänsten:

    Palveluun osallistuminen edellyttää riittävää kielitaitoa, jotta voit keskustella ryhmässä valmentajan ja muiden osallistujien (vähintään noin B1.2 taso). Sinulla tulee olla myös riittävät digitaidot.

    Sinun tulee pystyä osallistumaan ryhmäpalveluun kokoaikaisesti - maanantaista perjantaihin noin kello 9-15.

    Fördelarna med deltagande:

    Työpolku-valmennuksesta saat paljon konkreettista tietoa työnhaun prosesseista ja kanavista. Valmennuksessa työnhakutaitosi kehittyvät, ja saat  tukea työpaikkojen hakemiseen. Jos työpaikkaa tai muuta ratkaisua ei löydy heti valmennuksen aikana, saat palvelusta silti realistisen ja konkreettisen etenemissuunnitelman ja osaat valmennuksen jälkeen hakea töitä itsenäisemmin.

    Ryhmäosuuden ajalta maksetaan lisäksi kulukorvausta (9 €/päivä) riippumatta siitä, toteutetaanko valmennus paikan päällä tai etänä. Etuuden maksaja (Kela tai työttömyyskassa) maksaa kulukorvauksen sinulle ilman erillistä hakemista. Lopullisen päätöksen maksamisesta tekee etuuden maksaja. 

    Toteutustapa

    Organisationssätt

    Työpolku-valmennuksessa yhdistyvät intensiivinen ryhmämuotoinen työnhakuvalmennus (kesto  5 päivää) ja yksilöllinen jatkopolku (noin 2 kuukautta).

    Ryhmämuotoinen työnhakuvalmennus järjestetään pääsääntöisesti hybridimallina: ensimmäinen ja viimeinen päivä ovat aina lähitoteutuksena, etäpäiviä voi olla enintään kolme (3) viikossa. Palvelun kesto on ryhmävalmennus + ryhmävalmennuksen päättymiskuukausi ja sitä seuraavat kaksi kalenterikuukautta.

    Tavoitteena on työttömyyden päättyminen, työllistyminen tai koulutuksen/työkokeilun aloittaminen mahdollisimman nopeasti tai saada valmiudet hakeutua edellä mainittuihin ratkaisuihin. Lisäksi sinulla on valmennuksen jälkeen realistinen ja konkreettinen etenemissuunnitelma.

    Työpolku-valmennuspalvelun kokonaiskesto on 2-3 kk ja siihen sisältyy: 

    Ryhmämuotoinen työnhakuvalmennus (kesto 5 päivää)

    Ryhmäpalvelu järjestetään arkipäivisin noin kello 9-15 

    Ryhmässä on 8-14 osallistujaa ja ryhmä pysyy samana koko ryhmävalmennuksen ajan.

    Ryhmäpalvelun aikana käsitellään mm. seuraavia asioita:

    • Työnhakuasiakirjojen laatiminen ja päivittäminen

    • Piilotyöpaikkojen hakeminen ja työnantajakontaktien luominen

    • Työhaastatteluun valmistautuminen

    • Työnhaun eri kanaviin tutustuminen

    • Työn ja/tai työkokeilupaikan hakeminen

    • Sosiaalisen median hyödyntäminen työnhaussa

    • Itsensä työllistäminen ja yrittäjyys

    • Oman osaamisen tunnistaminen ja markkinoiminen

    • Työelämätaidot ja -odotukset suhteessa työmarkkinatilanteeseen

    • Työttömyys ja itsetunto sekä vertaistuen hyödyntäminen

    • Kohderyhmän ja/tai valmennettavien tarpeiden mukaan toimiala- ja ammattialatiedon lisääminen työllistymisen helpottamiseksi.

    Ryhmäpalvelun jälkeen valmennus jatkuu yksilöllisellä jatkopolulla (kesto noin 2 kuukautta)

    • Palveluntuottaja sopii kanssasi jatkopolun sisällöstä ryhmämuotoisen työnhakuvalmennuksen päättyessä. Jatkopolun aikana sinulle tarjotaan 2-12 tuntia yksilöohjausta. Lisäksi palveluntuottaja voi halutessaan tarjota sinulle myös ryhmämuotoista valmennusta.

    • Voit palvelun aikana suorittaa 1-2 pätevyyskorttikoulutusta, mikäli tarvitset ne työllistymiseen ja korttien suorittaminen ei ole mahdollista muuta kautta

    • Mahdollisesti suoritettavat lupakortit ja osaamispassit ovat: työturvallisuuskortti, tulityökortti, anniskelupassi, hygieniapassi, ikärajapassi.